Roastbeef

21:58 Posted In Edit This 0 Comments »


Har tillagat en rostbiff idag som ska serveras till kalas.
Det är min andra rostbiff som jag själv har gjort och det ska bli spännande att se hur det blir denna gång, använder nämligen ett nytt recept.

1 1/2  - 2 kg rostbiff

Marinad:

1 liter vatten

3 tärningar köttbuljong

3 msk balsamvinäger

3 dl vitt vin

2 skivade schalottenlökar

1 msk torkad rosmarin eller

ett par kvistar färsk

1 tsk grovmalen svartpeppar

ev salt

Sätt ugnen på 125º. Lägg köttet i en ugnssäker form. Använd en stektermometer. Låt köttet stå i ugnen till önskad innertemperatur. Vid 60º har köttet en röd kärna, vid 65º är köttet rosa och vid 70º genomstekt. Beräkna stektiden 1 1/2- 2 1/2 tim. Koka upp vatten och buljongtärningar till marinaden. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt marinaden svalna. Lägg det färdigstekta, varma köttet i marinaden. Låt ligga kallt 1-2 dygn. Vänd på köttet några gånger under tiden.

Ta upp köttet ur marinaden och skiva det tunt.

Så håll tillgodo med detta recept från Guldkorn norrmejerier.

På återseende / F

0 kommentarer:

Followers