Roastbeef
21:58 Posted In Matlagning Edit This 0 Comments »Det är min andra rostbiff som jag själv har gjort och det ska bli spännande att se hur det blir denna gång, använder nämligen ett nytt recept.
1 1/2 - 2 kg rostbiff
Marinad:
1 liter vatten
3 tärningar köttbuljong
3 msk balsamvinäger
3 dl vitt vin
2 skivade schalottenlökar
1 msk torkad rosmarin eller
ett par kvistar färsk
1 tsk grovmalen svartpeppar
ev salt
Sätt ugnen på 125º. Lägg köttet i en ugnssäker form. Använd en stektermometer. Låt köttet stå i ugnen till önskad innertemperatur. Vid 60º har köttet en röd kärna, vid 65º är köttet rosa och vid 70º genomstekt. Beräkna stektiden 1 1/2- 2 1/2 tim. Koka upp vatten och buljongtärningar till marinaden. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt marinaden svalna. Lägg det färdigstekta, varma köttet i marinaden. Låt ligga kallt 1-2 dygn. Vänd på köttet några gånger under tiden.
Ta upp köttet ur marinaden och skiva det tunt.
Så håll tillgodo med detta recept från Guldkorn norrmejerier.
På återseende / F
0 kommentarer:
Skicka en kommentar